Marilyn Monroe

Marilyn Monroe, egentligen Norma Jeane Mortenson, senare Norma Jeane Baker, född 1 juni 1926 i Los Angeles, Kalifornien, död 5 augusti 1962 i Brentwood, Los Angeles, Kalifornien, var en amerikansk skådespelerska, sångerska och fotomodell.

Monroe inledde sin karriär som fotomodell men skrev på ett filmkontrakt 1946. Under den tidiga filmkarriären var rollerna ofta små men allt eftersom rollerna blev större och större blev hon känd som en sexsymbol.

Det finns i stort sett ingen som inte vet vem hon är. Sjukt snygg och framgångsrik. Det är mycket snack om hon verkligen tog självmord eller om det i själva verket var ett mord. Hon dog av en överdos av barbiturater som är ett läkemedel mot ångest, sömnproblem och epilepsi. De som tror på teorin om att hon blivit mördad, knyter an mordet till familjen Kennedy. John. F. Kennedy hade precis avslutat ett förhållande med Marilyn. Andra teorier säger att CIA eller FBI skulle ha "ordnat" mordet för att undvika ett äventyrande av presidentämbetet.

För några dagar sedan har en familjefilm upphittats på en vind efter drygt 50 år. På filmen visas Marilyn och hennes väninnor. Personen som stod bakom kameran och vill vara anonym, berättar att cigaretten Marilyn röker innehåller Marijuana. Den anonyma fotografen har nu sålt filmen till Keya Morgan för 275 000 dollar, ungefär 1,9 miljoner svenska kronor. Köparen har låtit nyhetsbyrån Reuters visa filmen i drygt en minut av den totalt fyra minuter långa filmen, utan ljud. Filmen ska vara inspelad någon gång mellan 1958 eller 1959, baserat på Monroes utseende.

Hur som helst, detta visar ju bara att Marilyn Monroe faktiskt var mänsklig. Gjorde sånt man inte får göra, och har en trevlig kväll med sina kompisar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0