helt onödigt

I skolan idag har vi inte gjort någonting, surprise! Jag var iallafall i skolan och fick mina timmar. Denna kväll ska jag spendera hemma med mina päron. Kanske städa rummet, det blir nog inte av.

Imorgon kommer Joel hem, det ska bli kul men jag kommer i stort sett inte kunna röra honom då han spenderade stora delar av dagen på Salong betong i går. Han är lite känslig. Nu ska jag göra något vettigt, hemma, en fredagkväll. Det blir nog något stort. Ciao


frisöööör

Hur längesen det var jag klippte mig senast tänker jag inte berätta, men jag har verkligen inte haft tid eller pengar. Men nu är det dags (dask) bättre sent än aldrig.

Nu åker håret av!




Björn Ranelid läxar upp Anna Anka det är kul.

Vaknade av ett sms om att skolan är stängd även på torsdag.

Nu tycker jag det är dags att ta tag i grejer. Idag ska jag gå fram på stan och boka en klipptid, plugga teori och kanske till och med städa. Det känns bra. Det är ändå ganska skönt att höra dag för dag när man är ledig, man tar vara på varje dag mer.

Alex: Vad tänker du på?
Amanda: På vad gott jag har det.


Syrran



hmm

Ingen skola imorgon heller, tackar gudarna för snön. Just nu sitter jag och väntar på att vännerna ska höra av sig. Har haft en lång dag med städning och andra viktiga vuxensaker. Inte jätte roligt men saker som måste göras. Nu ska jag gå och se ifall jag kan fixa ihop någonting som liknar kvällsmat. Ciao.


måndagsångest istället för söndagsångest

Ingen skola idag och jag hade tänkt att åka och träna. Någon som vill följa med?

Har inte rört på mig på två veckor på grund av alla resor, bara ätit. Nu är det dags att börja röra på fläsket igen.


jagångrademigomsnön

Ingen skola i morgon på grund av all snö, så nu kan det gärna komma lite mer.

Idag ska jag åka till KSS och hälsa på min kära skånska farfar då han bröt lårbenshalsen för några dagar sedan. Efter det ska jag hitta på någonting med allas kära Mette marit. Ikväll blir det troligtvis filmkväll med vänner.

Slänger upp den här för jag
älskar denna video, speciellt när hon gör den där läppen på sne, för det är jag bäst på! Ciao







snöfanskap

Idag tog jag mig hem från storstaden bara det var ett riktigt äventyr. Vi klättrade över snödrivor och genom snöstorm tog vi oss till Vreten för att hoppa på tunnelbanan.. tre minuter stog det. Vagnen ågte förbi.. Vi fick istället ta oss till Sunbyberg centrum för att hinna. Joel ramlade på mage mitt i en snödriva, med hans morgonhumör och med tanke på hur morgonen började vågade jag inte skratta.

Klockan blev kvart i nio, tåget gick kvart över. Men vi hann tillslut och fick ta farväl. Med tanke på snöovädret kände jag på mig att det skulle bli en lång tågresa. Det var inte så farligt, bara en timma försenad. Väl framme i Skövde var det bara att kuta allt vad jag hade med all packning för att hinna med bussen som skulle ta mig till Lidköping. Väl hemma på resecentrum kom annan problematik upp då min mobil var urladdad och jag skulle få tag på mina föräldrar så de kunde hämta mig med bilen.. bilen var det. Vår gata var inte plogad och snön var upp till knäna. Min kära mamma och syster gav sig ut i snöovädret för att möta upp mig som bärhjälp från resecentrum. När de kom fram hade min syster smink i hela ansiktet, mamma såg ut som snömonstret och där stod jag i min vårjacka, van vid det itailenska vårvädret. Mamma ringde taxi, taxi svara; inga små bilar till er vi kan undvara.

Två timmar tills det fanns en ledig bil, så det var bara att traska hemåt. Vi klarade oss. En varm dusch och massa mat senare sitter jag i soffan och kollar på melodifestivalen och känner mig som vilken svensk som helst en lördagkväll.

Saknar det Italienska vårvädret.



stockholm

sitter och kollar på när joel tränar, jag har en snygg pojkvän..

Idag var vi en sväng på stan och jag inhandlade balklänning och lite annat. Jag bryr mig egentligen inte så mycket om balklänning så det blev en från beyond retro, så ska johan få hjälpa mig att sy in och greja. Det var nog allt.


corte degli aranci

igar var det party i Italien. Ett konstigt stalle, forst pizza sen var det dans pa borden. Jag, lollo och josse var bast pa att lara oss nya italienska danser. Vi sag ut som tre fragetecken och gjorde som alla andra. EFtersom att de tjejerna vi bor med ar yngre sa var vi tvugna att aka darifran redan halv ett, det gjorde inte sa mycket, vi svenskar var redan fardigdansade! Idag ska vi ivag till en lite storre stad for shopping, far se hur det blir med det da det italienska modet inte ar det snyggaste! ciao


The bloody beetroots

Alla lyssnar pa the bloody beetroots har eftersom att bandet ar fran Bassano Del Grappa!


for me it's the same

for me it's the same - en fras som anvands rikligt av vara nya italienska vanner. Venedig var helt underbart, vackrare stad har jag inte sett. Louise tog en miljon bilder och jag var alltid ivagen! Varan guide var den jobbigaste personen jag nagonsin traffat, han kunde aldrig halla kaften. Men vi klarade dagen och vi klarade att gora oss av med den irriterande killen tillslut.

Idag ska vi ivag pa ett disco, och vi dricker vin ur festisforpackningar. Forhoppningsvis slutar kvallen bra.

Har ar lite bilder.

I Venedig




Andrea och Marta


Tjejerna hemma hos "mig"

Italien

Sitter och vantar pa att louise ska komma hit. Har precis atit lunch, pasta sen pizza sen nagot konstikt karnevalgodis. Man ater sjukt mycket varje maltid. Forst nagon pasta sen brukar det vara sallad, brod och skinka och sen tiramisu eller nagot annat sott. Vin till varje maltid ar ett maste och italienarna dricker det som vatten. Sen kor dom bil... knappt.

Dom kor som galningar har, gatorna ar typ tva meter breda men dom kor i 80, de bromsar inte ens in i svangarna. Nar min jamngamla "bror" i den italienska familjen skulle kora mig hem till louise familj kollade han inte ens pa vagen nar han skulle visa mig hur korkorten ser ut i italien.. han sa att det ar ok, det ar anda rakstracka.. pa korkortet sag jag att han hette maria i andra namn, det var skoj.

Lite svart att forsta vad jag skriver fattar ni ingenting sa, va fancolo!

Ciaooooooo 

Nu far vi

Sitter och väntar på Josefin och hennes pappa, sen bär det av mot skavsta. Är sjukt förväntansfull, har egenligen ingen aning om hur det kommer att bli. Ska bo hos en italiensk familj med en tjej i vår ålder. Som tur är har Josefins mamma berättat hur vi ska göra om någon är dum, så det känns ju bra! Tack Virpi.

Kollade igenom packning men troligtvis har jag glömt allt som är viktigt. Ha det bra hemma i Sverige, Italien här kommer vi!

Tanti saluti

Alexandra!



himlans fint


Italien, vi är redo

Idag har varit en ständig stress. Dagen börjar med möte hos första rektorn, som är en riktigt skojig prick. Efter det var det ett snabbt prov i affärsjuridik. Möte med vår kära Lennart. Kommunhuset där Lennart nr 2 inte infann sig då han var på lunch. Återvände till skolan, gick tillbaka till kommunhuset och fixade försäkringskort.

Kommer hem, städar mitt rum. Jag damsög nog upp världshistoriens största dammråttor, hittade fem använda snusar, en tröja som varit borta i ett halv år och lite saker man inte borde hitta. Efter det tog jag mig en liten tupplur. Vaknade av två störande, skitjobbiga och ointressanta samtal. Gick upp för att packa, väga, packa, väga. Sen dök Louise upp och vi slog våra kloka huvuden ihop och diskuterade vad som skulle med och inte. Sen dök våran tredje kompanjon Josefin upp och slog sitt gigantiska kloka huvud ihop med våra. Efter många om och men lyckades vi skriva ut våra boardingkort och få ihop all packning till rätt vikt så nu är det i stort sett bara att åka.

Resefebern börjar dyka upp och jag hoppas att det bli som vi tänkt!

Ciao


RSS 2.0