God morgon

God morgon

Idag är det skolavslutning och det är så skönt, allt det sista arbetet i skolan höll på att ta dö på mig, men jag klarade mig! den där ständiga pressen och stressen har äntligen gjort sitt och nu ska jag bara du det super lugnt. Senare idag blir det till att köpa de sista julklapparna.. jag tycker det är konstigt det där, nu är det världens press på att köpa julklappar och alla ska bli nöjda. Julen är egentligen ganska hemskt, inte så att jag blir Grinchen men jag menar hemsk på det viset att det skapar så mycket ångest hos människor, människor som inte har någon famlij, inte har råd o.s.v. det är ju på julen alla ska vara glada, om man inte är det då?
Nu handlar detta inte om mig, jag tycker om julen, men jag vill inte att det ska vara så mycket. Alltså vissa börjar köpa julklappar redan i november, dyra julklappar. Då tycker jag att det går till överdrift, då har det fina med julen redan försvunnit innan det har börjat. Folk försöker överträffa sig själva, när man i själva verket bara ska vara glad, fira med sina nära och faktiskt inte göra för stor grej av det. 
 
God Jul, det tänker iallafall jag ha!



jimmys farfar är arg


Du är jag eller var det tvärtom

Jag är så trött på människor som hela tiden måste hävda sig själva genom att hela tiden vinna en konversation med att de är bäst...


I helgen träffade jag en kille som man nog egentligen borde tycka lite synd om.
I stort sett alla vet vem han är eller vem han har varit, han var en lidköpings "gangsta", gjorde saker man inte borde och lyssnade på eminem.. ja den killen var han..

Men nu tillhör han "överklassen" har kommit in på en skola som han beskrev som den mest kulturella i hela Sverige (de har nämligen fastnat några sekel bakåt) alltså balkläder och uniform är vad som gäller och framförallt klassisk musik och opera. Inget illa om den här killen, alla människor ändras och kanske hittar sina rätta jag långt bort ifrån vad du tidigare var. Det är Ok. Men när killen börjar klanka ner på oss "vanliga" människor kunde jag inte annat än att ifrågasätta vad han egentligen menade. Han sa att han älskade tjejer med en bred Stockholmsdialekt, som lyssnade på klassisk musik och som faktiskt uppskattade opera.. Han ville också påpeka att dessa tjejer kom till 99% från adeln... Hallå ADEL, vad betyder det egentligen i vår tid.. Men det han ville säga var att de tjejerna faktiskt oftast tillhörde den rika delen av svearike, den delen som upppskattar Mozart. Nej nog om det, men det jag egentligen ville få fram är att man ska inte försöka vara någon annan som man egentligen, verkligen inte är. Klart du kan ändra dig med åren, men det betyder inte att du gör något endast för att passa in, vilket jag tror var meningen i detta fallet. Låt inte överflödet påverka dig.




 

Nu går jag och lyssnar på hårdrock! ciao


Orkesten i Musikhjälpen 2009 i P3 och SVT



Gott folk!

Orkesten är finalister i Musikhjälpens tävling i P3 och SVT!

Ni kan rösta när som helst mellan Måndag 14/12 kl 13.00 - Torsdag 17/12 kl 16.00!

Samtidigt bidrar ni med en slant till kampen mot Malaria!

Ring och rösta!

numret är: 099-321 01

Ladda ner låten genom att klicka här

peace!

Dregglar i soffan

Gårdagen var trevlig.

Efter skolan så följde jag med en stor del av klassen till harrys, de flesta käka men jag tog en öl. Efter det så vandrade jag och Antonia hem till mig för lite fix. Sedan drog vi till min granne Rasmus. Kvällen förgylldes med spel, dans och charader. När alla andra drog vidare till stadt runt tolv, gick jag hem. La mig i soffan käkade upp en hel skål ostbågar och somnade framför LA ink. Vaknade runt tre tiden och begav mig till sängen.

Idag har jag bara tagit det super lugnt, städat lite, kollat på Titanic med min syster och följt med i alla repliker. Ikväll är det lussebandy och jag tänkte dra förbi och kolla läget lite. Sen blir det nog ganska tidig säng gång. För i morgon blir det julbord med familjen och Joel på Närebo. Efter det ska jag till Skara och träffa min kära jobbmentor Diana. Tack för mig.


tacka gud att det är fredag

Jag är helt slutkörd. Den här veckan har det varit så mycket att jag fick ett litet sammanbrott i går kväll. Jag kännde mig lite stressad men det var inget mer med det, tills jag ringade mamma och frågade vad det skulle bli för kvällsmat. Jag var helt inställd på en speciell maträtt, men när mamma sa att det var något helt annat, bröt jag ihop. Jag tror att det var för att jag hade redan en "plan" på hur kvällen skulle se ut. Så fort det blev en liten obetydlig ändring så släppte det. Jag menar det var fortfarande god mat, bara att det inte var vad jag tänkt mig. Efter mitt lilla sammanbrott blev jag nästan lite rädd för mig själv, det var ett väldig bra tecken på att jag borde lugna ner mig!

Nu ska jag iväg till skolan och kolla på lucia, det ska bli mysigt tycker jag. Det om något sprider lugn.

ciao


Godmorgon

Väldigt dålig på att uppdatera, kanske för att jag inte försöker få mitt liv verka intressantare och bättre än vad det egentligen är. Då blir det inte mycket.

Tänkte på det där med all ångest som bara väller över oss ungdomar nu för tiden, inte för att låta som en 79 årig livserfaren gammal tant, men iallafall. Vi som går i skolan har panik för att vi inte riktigt har MVG i alla ämnen, men hallå, vem har det? Vi har panik för att vi kommer att komma ut i en marknad utan jobb, på studenten kommer vi skrika "fullt ös, arbetslös" eller liknande.

Drömmarna man hade när man var liten om att bli polis, brandman, astronaut. De drömmarna dödas redan på högstadiet av människor som är "realistiska". Men tänk på att du behöver si och så höga betyg för att komma in på den och den högskolan.. genast kommer pressen som senare kommer att följa dig resten av livet.

Det många glömmer är att pengar faktiskt inte är allt..

När vi var i göteborg på framtidsmässan kunde man gå förbi tält efter tält av olika människor som ville demonstrera alla möjliga framtidsyrken och planer. Vi gick förbi ett ställe där det handlade om högskolor, ett annat om volontär arbete och så vidare. Det fanns massor. Sen gick vi förbi ett tält där det står ekonom. Jag har kommit på att efter snart tre år av ekonomi inriktat pogram på gymnasiet, så är ekonomi ingenting för mig. Jag säger då till de två som jag gick runt på mässan med, usch det det skulle jag aldrig, aldrig, aldrig jobba med. Då säger den ena, men hallå, varför inte? man kan ju tjäna hur mycket pengar som helst.. det gör väl ingenting att det är skit tråkigt. Jag säger bara lycka till till dig som tänker så, du kommer att ångra mycket när du blir äldre.

Så släpp problemen som egentligen inte är några problem, jag lovar att en helt annan värld kommer att öppnas. 


 

andas

Nu känns det som att jag kan andas ut lite!


Dansuppvisningen i Lördags gick bra, så nu behöver jag inte tänka det.
Idag börjar mitt nya jobb! Det kommer nog att gå bra, har en störtskön "mentor" som hjälper mig nu första gången.

Dags för lite reklam: Om det är någon som skulle vilja boka in mig som hudvårdskonsult, kommer jag gärna hem till dig och visare lite produkter och lär ut hur man tar hand om sin hud på bästa sätt! Bara att höra av sig, det är perfekt till förfesten eller tjejkvällen os.v....... jag är sämst på att göra reklam men ni kanske fattar vinken!
tack för mig.


Marilyn Monroe

Marilyn Monroe, egentligen Norma Jeane Mortenson, senare Norma Jeane Baker, född 1 juni 1926 i Los Angeles, Kalifornien, död 5 augusti 1962 i Brentwood, Los Angeles, Kalifornien, var en amerikansk skådespelerska, sångerska och fotomodell.

Monroe inledde sin karriär som fotomodell men skrev på ett filmkontrakt 1946. Under den tidiga filmkarriären var rollerna ofta små men allt eftersom rollerna blev större och större blev hon känd som en sexsymbol.

Det finns i stort sett ingen som inte vet vem hon är. Sjukt snygg och framgångsrik. Det är mycket snack om hon verkligen tog självmord eller om det i själva verket var ett mord. Hon dog av en överdos av barbiturater som är ett läkemedel mot ångest, sömnproblem och epilepsi. De som tror på teorin om att hon blivit mördad, knyter an mordet till familjen Kennedy. John. F. Kennedy hade precis avslutat ett förhållande med Marilyn. Andra teorier säger att CIA eller FBI skulle ha "ordnat" mordet för att undvika ett äventyrande av presidentämbetet.

För några dagar sedan har en familjefilm upphittats på en vind efter drygt 50 år. På filmen visas Marilyn och hennes väninnor. Personen som stod bakom kameran och vill vara anonym, berättar att cigaretten Marilyn röker innehåller Marijuana. Den anonyma fotografen har nu sålt filmen till Keya Morgan för 275 000 dollar, ungefär 1,9 miljoner svenska kronor. Köparen har låtit nyhetsbyrån Reuters visa filmen i drygt en minut av den totalt fyra minuter långa filmen, utan ljud. Filmen ska vara inspelad någon gång mellan 1958 eller 1959, baserat på Monroes utseende.

Hur som helst, detta visar ju bara att Marilyn Monroe faktiskt var mänsklig. Gjorde sånt man inte får göra, och har en trevlig kväll med sina kompisar.


Godmorgon tisdag

Tillbaka till vardagen.

Den här veckan blir det fullt upp.. Mest dans men också nytt jobb! det blir nog bra. Jobbet är väldigt speciellt och amerikanskt, inte riktigt min stil men det kommer nog att funka, riktigt bra. Det har ju varit väldigt fullt upp nu den senaste tiden, så ett julllov kommer sitta fint. Men det känns som att det är ett tag dit...


RSS 2.0