det var tider det


sushi-haket..

Jag bor granne med en sushi restaurang, men har aldrig varit där.. Men i kväll blir det av, jag och antis. Sushi+öl+gotthumör...

baam- nu kör vi! (hatar det uttrycket)

Hade!


någon tryckte på "start"

Vaknade precis av att jag bara slog upp ögonen och reste mig ur sängen, inget snoozande inget gäspande, bara upp.
Nu har jag kokat ca. tre koppar kaffe till mig själv, som jag ska dricka på en och samma gång, det är gott. Sen blir det på med löparkläder och ut i kylan. Kommer att ha en toppen lördag för mig själv!





nattöppet med tillbud och galna norrmän

I natt var jag på nattöppet i byn. Det var rea överallt, till och med på Lanvin kläderna på H&M. Gaaalet, så jag shoppade fett mycket för första gången på ett halvår, om inte mer.. Det sved lite, men vad gör det när pengarna bara rullar in. Här är två skit bilder från min skitcam, på två av plaggen jag köpte.


married to the mob




back on track

det är jävligt fett att bo i en storstad..
det är jävligt fett att ha ett bra jobb..
det är jävligt fett att dra in stora summor pengar..
det är jävligt fett att lära känna sig själv...

if we're all alone then we'are all together in that

Så mycket skit, så mycket bra. En livserfarenhet. 
Här kommer jag, starkare än någonsin!

free

jag bara sprang, sprang och sprang...
det var skönt..

en sån där dag när man tänker; nu kan det väl ändå inte bli värre!

I morse ringde min väckarklocka 06.55 och det var dags att kliva upp. Tog mig trött som ett as till bussen och begav mig mot jobbet. Om jag bara visste vad som väntade mig. 
När jag kom till jobbet visade det sig att jag inte skulle börja förens kl 12.. Det är nämligen så att varannan lördag jobbar jag, på mitt schema står det att jag jobbar 08.30-16.30.. men ikke. För att varannan lördag, varannan vecka så jobbar jag 12.00-20.00. Fanns ingen chans att jag kunde lista ut det på något sätt eftersom att det bara står det tidiga tiden på mitt schema. Av någon anledning blev min chef lite sur för att jag inte visste det, då fick jag dåligt samvete.. Så var det med det. Chefen lyckades ändå flytta om lite grejer så jag kunde börja tidigt ändå..
Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så var det Peak-dag på IKEA, så det bara strömmade in folk så fort vi öppnade. Dagen till ära hade varuhuschefen fixat så att en smör-sångs-kille skulle sjunga i resataurangen. Han var placerad precis intill kassan där jag satt.. visst han sjöng bra och så, men att höra hey delaila och fields of gold hela dagen på hög volym gjorde att jag helst hade velat ta hans gitarr och slått honom i huvudet med den ett antal gånger. 
Jag har fått prata fyra språk idag.. Norska, engelska, italienska och såklart svenska. Det gjorde att min hjärna liksom sakta men säkert smälte mer och mer (hey there delaila... ekade i huvudet samtidigt) 
Under dagen hade jag lyckats få tre felslag, som jag i slutet av dagen var tvungen att korrigera med hjälp av chefen. Jag lyckades göra felslag av felslagen, och efter många försök och en ännu mer irriterad chef blev jag ändå klar.. en halvtimma senare än när jag slutade. 
När jag äntligen satte mig på bussen påväg hem, så var det 200 andra människor som skulle hem (till byn) med samma buss. Någon råkade troligtvis luta sig emot stop-knappen några gånger (alltså inte med flit) Det gjorde att psyko-busschauffören tvärnitade. Han sa att han jobbar till klockan halv elva ikväll och kan alltså stå still ett tag tills den som tryckte på stop kom fram.. tillslut fick en gubbe på busset släppet och skrek, om du inte kör bussjäveln nu så vete fan vad jag gör. Då körde bussen...
Nu har jag precis kommit hem och satt mig tillrätta, tänkte ta en liten joggingrunda för att rensa hjärnan.. det kan behövas!! 
Detta gjorde mig på bra humör igen.. 

Fredagkväll i Bergen, Norge. Känner mig lite alene.

Ja, vad ska man göra. Är helt ensam i den stora lägenheten och känner mig handlingsförlamad. Har varit det de senaste dagarna. Skulle ha gått till politi idag och sedan posten för att fixa lite praktiska grejer. Men sängen var så skön, så jag låg kvar. Skulle sedan ringt snubben som håller på med boxning, men då skulle jag först behövt ladda mobilen med pengar, så det orkade jag inte heller tillslut. Drog till jobbet och spenderade 8 timmar där.
Får fixa allt annat på måndag.
I morgon är det en så kallad peakdag på IKEA, det betyder att det förväntas att varuhuset drar in lite mer än tremiljoner= massa folk. Chefen har laddat med att köpa några flak redbull till alla vi som jobbar, så vi ska palla den extremt jobbiga lördagen. 
Men nu sitter jag ändå här, en fredagkväll och vet inte riktigt vad jag ska göra för att fördriva tiden tills jag somnar. Jag tror jag ska lyfta arslet från stolen och ta mig en sväng genom den fartfyllda studentstaden bergen, som nu mera är mitt hem. (nehe).. 
Vi Snakkes! Hade!
PS.i would like to go bananer with this girl..

så snyggt, så dyrt, så mycket få tummen ur röven och göra det liksom.. äh


Det var en gång en norsk, en tysk och en bellman...

Norsken var smart nog att bryta sig in på IKEA men kunde tyvärr inte komma ut, så han kissade i en hink. 
Har kommit på att jag ska jobba arslet av mig under november.. Man skattar nämligen bara hälften av de man brukar. Har redan jobbat över, gått på betalda möten o.s.v. så min november-lön kommer att bli FEEEET.
Idag bestämde jag mig för att börja boxas. Två kvarter längre bort ligger klubben. Tre träningar i veckan, ett gym man får bruka hur mycket jag vill, för endas trehundra kronor i månaden. ETT KAP, när jag kommer hem kommer jag vara både rik och vältränad, kalla mig million dollar baby. Ska göra kaos med er alla!
 

"don't look to the approval of others for your mental stability."

Dricker mitt kaffe extra långsamt den här morgonen.. äckligt, kallt har det blivit men jag bara måste ha det där kaffet. Jag sitter och samlar lite krafter för att ta mig en morgon promenad upp på berget, måste bara få in lite skön musik i mina lurar först. Och sedan hitta ett par lurar som fungerar kom jag på.. 
Jag ska ta mig lite tid för mig själv, tänka.. och sånt. typ. 


 

godmorgen, sovmorgon och bryggkaffe

Jag är så glad för den lilla kaffebryggaren mamma och pappa skickade med josse! Det är underbart att dricka kaffe igen!
Idag var jag på stan och köpte nya glödlampor.. Det gick på nästan femhundra norska! jippie! Men nu ser man i alla fall. Har varit väldigt skönt att vara ledig idag, var längesedan. Jobbar arslet av mig, men det är ju därför jag är här.. och jag kan säga att man blir lycklig varenda gång man går in på internetbanken nu mera.. wonderful.
Nu ska jag fortsätta samla vuxenpoäng, städa och tvätta är nu mera också min grej. Peace out!

mahoognyy

Idag på jobbet mötte jag en Sverige hatare.. 
När han märkte att jag var svensk gick han bananer. Han hatade nämligen svenskar som kom till Norge och tar deras jobb. Sen ville han av någon anledning ha maten för halva priset, hans argument var att jag ändå inte visste något om pinnekött, därför skulle det vara billigare, men det visste inte jag för jag var svensk. Makes no sense vad jag skriver men det gjorde inte han heller.  
För några dagar sedan såg Josefin dödsätarna från Harry Potter utanför vårat fönster. 
Dom flöööög sa hon. Fåglar med världens största näbbar som hade kappor på sig, var förklaring. Händer mycket rara (konstiga) saker här nu för tiden...
Vi snakkes, hade!

noo noo, it's "one, two, one, two"

Lördagen var en riktigt hitt! Förspelet förgylldes av mycket trevliga vänner, öl-spel och browies. 
Vi gick vidare till den så kallade capioerafesten, där brasilianarna trängdes. Det första vi möttes av var en stor brasiliansk flagga och en dansgolv fyllt med par-dans. Jaha, tänkte vi. Hoppas vi blir uppbjudna. Det blev jag efter ett tag, dansen var samba eller något liknande och var SKIT svårt. Jag ville föra hela tiden, men det gick ju inte! han blev nog lite irriterad för att jag förmodligen glömt ena hjärnhalvan hemma. Men efter ett tag kom jag in i dansen och hade super kul! 
Sen blev det söndag... nu är det måndag. 
Ska snart sätta mig på bussen till Åsane för en dag/kväll på jobbet. Pinnekött, här kommer jag! 
Hade
Linnea, jag snor den här bilden..

jobb, förspel och capioera

I natt var en jobbig natt. Började med att Josefin somnade innan mig, hon började vrålsnarka.. sen slutade hon helt plötsligt. Då trodde jag att hon var död, men det var hon inte. Sen vaknade jag av att jag var kissnödig, gick på toa, och skrämdes ihjäl av Kobi, han stod där i mörkret och liksom bara dök fram.. Han märkte dock att jag höll på att dö och frågade om jag var ok, ja sa; YES, goodnight! Gick och la mig, men bara några timmar senare vaknade jag av att jag låg upptryckt mot väggen, och josse lät som en hund med andnöd.. sen gick jag till jobbet!
När jag kom hem från jobbet visade det sig att det skulle bli lägenhetsförspel och sen fest med massa capioera kampsportatre från Brasilien.. Det blir min kväll det. Hade!

färga hååååår

Jag måste färga mitt hår igen, det har fått samma färg som pippi långstumps. Typ orange.. Jag vill ha rött! så det måste jag göra någonting åt!
Josefin flyttade in i går, så nu har mitt tomma rum helt plötsligt blivit fyllt av ännu en person och en miljon onödig packning. Så som nagellack, iphone- skal o.s.v. då menar jag inte att hon har med sig typ tre nagellack, då menar jag att han har med sig typ tre påsar.. 
Nu ska jag pallra mig till IKEA, hade bra! Vi snakkes!
RÖÖÖÖÖD
rööttttt

RSS 2.0