lite bilder

Väggen ändras varje dag, sjukt snygg.


På fiske tur med felix, han fiskade vi gick runt och kolla läget.



Gatukonsten är stor här, Mos def


Utsikt över Bergen


Den naturliga vägen..

Alltså jag börjar lära känna den här staden ganska bra, förutom i går när jag gick vilse..

Inte så lång stund, men jag visste att jag var nära ett område med ofantligt många pundare så man ville ju liksom hitta rätt så fort som möjligt. Hon vi hyr av varnade oss redan första dagen om att vi inte skulle ta "romantiska promenader" i parken en bit bort. Även om den är väldigt fin. Marte som hon heter, berättade att en gång när hon var ute och gick med sin hund, så råkade den bajsa på en som låg avdeckad i en buske.. det tyckte jag var kul. IALLAFALL , jag skulle gå på en visning åt mina väninnor, Maja och Louise ( Här säger man vännina till en tjej kompis, då kompis endast syftar på killar).

Lägenheten var jätte fin och jag hoppas att de får den! Den var inte heller så långt bort i från våran, så då blir vi nästan grannar.

Igår kväll svalde jag min tungpiercing, när jag käka knäckemacka! Så det blev ajöss med den, eftersom att jag inte har någon ny kommer det att växa igen och jag kommer att bajsa ut smycket, det är ju inte precis någonting man stoppar tillbaka i käften..eller?



när man inte har någonting att göra och man har suttit still ett tag, då får man jätte-myror i ko-benen!


kvarg, tonfisk, sweet chili och massa havregrynsgröt!

Kom precis hem ifrån arbetsintervjun på coop i lagun. Det gick jätte bra, de ska bara kolla hur de kan matcha in mina scheman så bra som möjligt. Sen blir det jobb, jobb, jobb.

Man försöker ju leva så ekonomiskt som möjligt, eftersom att man endast är här för att få ihop pengar. Därav blir maten väldigt enformig.. Men god och nyttig. Sen ska jag ju börja träna on a daily basis. När vi kommer hem så kommer jag inte bara vara rik, jag kommer vara vältränad och snygg också! Det är ju bra.

Igår så fick ju jag för mig att jag skulle jogga upp för berget, det gick ju.. ÅT HELVETE. Alltså orken och konditionen fanns ju där, men inte fan några ben muskler. Börjar springa lite smått och upptäcker att benen bara viker sig efter en sådär 100m. Jag och Joel gick resten av vägen..

Get him to the Greek. En ganska rolig film som sågs för några dagar sen.
Hade!




“I don’t wanna work, I just wanna bang on this mug all day”


det går bra nu!

Idag var jag på mitt temporära jobb i en matsal för byggarbetare..
dom dära byggarbetarna.. Sitter och drar fräckisar för varandra, visslar och beter sig som byggarbetare gör, lite äckliga gubbar på 40+. Skönt att det bara är ett tillfälligt jobb.

Det var en extrem lättnad när jag gick förbi Manpower idag och de berättade att joels skattekort hade kommit! Nu börjar saker lösa sig.. Nu ska vi bara fixa ett norskt bankkonto, så är alla tråkiga saker fixade, då är det bara att köra! Jobb, träning, sova och äta.

Jag sitter och funderar på om jag ska orka jogga upp för berget idag, får se hur det går. Jag kommer väl springa tills jag inte orkar mer, sen gå resten eller troligtvis dö. Men jag har faktiskt upptäckt att det är mycket jobbigare att gå långsamt upp än om man går i raskt tempo, vem vet då kanske det är super lätt att jogga. Dock har jag inga träningskläder än så jag får väl riva fram några gamla tights och någon äcklig t-shirt. Norrmännen kommer nog att kolla snett på mig. Här är det nämligen bara de hippaste och dyraste träningskläderna som gäller, helst ska du vara sminkad och stinka parfym också. Det där är inget för mig! se upp, här kommer den illaluktande svensken i gamla trasor och springer om er! suckers!

Idag ringde de från en stort köpcentrum och ville att jag skulle komma på en jobb intervju, jag sa att jag redan har ett jobb men att jag mer än gärna tar ett till, bara mina vakter(schema på norska) inte krockar. Det gick jätte bra för hon älskar svenskar. Så imorgon efter jobbet är det jag som tar bussen till Lagunen storsenter och fixar ännu ett jobb!

Så här glad känner jag mig just nu, allt går liksom åt rätt håll!








inget dåligt väder, bara dåliga kläder..

När man bor i europas regnigaste stad är regnkläder A och O..

Inget fel på dem stövlarna..


Här sitter jag och dricker äckligt snabbkaffe som är lite fisljummet!

Gooooooooooooodmorning vietnam!

Nej, men godmorgon.

Idag är det lördag och jag jobbar inte, joel gör. Det är lite svårt att komma på vad man ska göra.. Jag tänkte att jag ska gå upp för Fløybanen. Fløybanen är egentligen en typ liten spårvagn som går upp för det branta berget, för dem som är lite lata och bor där uppe. Men längst med den så är det en vandringsled. Den ska jag gå! Det är jätte fint, vattenfall längst med vägen, träd lika stora som i sherwoodskogen(ellernått).

ALLA precis ALLA i den här staden rör på sig på ett eller annat sätt, mest  populärast är att springa upp och ned längst med Fløybanen, men det är lite för ambitöst. Det tar ca. en halvtimma om man går upp (i rask tackt) men jag har faktiskt ingen aning om hur långt det kan vara.. det ska turisten i mig ta reda på idag! Men jobbigt som skam är det.

Vi snakkes! Hade!

Detta är en bild ifrån toppen av
Fløyen, dit går man och vänder!



längst upp på Fl
øyen!




att klara sig själv!

Idag vaknade jag av att manpower ringer mig kvart över sju och säger att jag ska jobba! Jobbet var en bit utanför centrum, men tyvärr kunde manpower inte leta upp en buss som stämnde så de sa att jag skulle ta bybanen! förklaring.. Bybanen är det enda spårvagns spåret som finns i bergen, den går åt två håll in och ut ur stan. Det var också det enda jag visste om bybanen. Så jag knallade iväg.. Manpower berättade vilken hållplats jag skulle gå av och sen att jag skulle fråga mig fram till B.I.R. där jag skulle jobba!

Jag gick av på hållplatsen och frågade första bästa norrman. Som tur var så skulle han åt samma håll så han följde mig dit! Tusen takk sa jag och kom till jobbet tjugo minuter försent!

Det första jag gör är att nästan skära av mig mitt finger, och istället för att tycka synd om mig blev den nya "chefen" arg..

Nu sitter jag i vårt lilla rum och kikar ut över de regninga bergen, och är glad för att jag klarade mig igenom ännu en dag!
Hade!

Angela från the office!


Fekk igjen på skatti no he ho silikion i tatti, det säger det mesta om norge tycker jag!


ska försöka blogga men det är inte så lätt..

Nu när man egentligen har någonting att blogga om som kanske andra är intresserade av, då gör man det inte. Men jag ska lite kort berätta läget här i Norge.

Just nu bor jag och Joel i ett kollektiv mitt i bergen centrum. Människorna vi bor med är mycket trevliga, och lite speciella..
Hon som hyr ut är en riktig "äventyrare" hon går upp tidigt varjre morgon(kl 6) för att vandra i bergen. På dagarna flyger hon handglider ner för bergen och på kvällarna jobbar hon. Så henne ser man inte så mycket av. Rummet/lägenheten kom även med husdjur. En skorpion, två tarantellor en orm och en rottwailer.

Den andra tjejen som bor här är student så henne ser man inte heller så mycket av. Man hör henne dock ibland genom väggen när hon sjunger samma låt om och om igen.. en skit låt..

På jobb fronten så står det lite stilla för mig. Jobbade min sista dag på Ikea i lördags och sedan dess har jag inte haft jobb. De ringer troligtvis i morgon och ger mig ett nytt, så det känns bra. Joel däremot jobbar på ett företag där han sitter och monterar ihop mätare till diseltankar. Han jobbar mycket övertid och trivs mycket bra! han hoppas på att få fortsätta där ett bra tag, vilket är troligt!

Idag fick jag skatte kort vilket är en stor lättnad. I norge är det mycket väntan på papper och dyligt som är väldigt viktigt att ha här! utan skattekort så måste man nämligen betala 50% av lönen i skatt istället för de 21% som man skattar med skattekort. Men som sagt, fick mitt i dag. EN STOR LÄTTNAD.

Nu ska vi bara fixa bankkonto, det ska fixas i veckan. Men även där är det en väntetid på ca. en vecka. Men det ska nog gå bra!

Nu ska jag kolla till tvätten och laga mig en euroshopper lunch!

Ha det bra, så ska jag försöka att uppdatera.

Ciao eller Hade!



En liten del av vårt rum! och en liten de av mig!.. jag lever!

Bergen baby!

Nu bor jag i Bergen.

De första dagarna verkade det som att vi inte skulle komma någon stans. Vi hade inget ställe att bo på, inget jobb.. ingenting.

Men så löste det sig. Jag och Joel har nu bott hemma hos felix i en vecka och vi båda har jobb. Det enda som fattas nu är en lägenhet att bo i, men förhoppningsvis löser det sig i morgon.

Lönen jag har här är tre gånger större än den jag hade på sommarland (förvånad, nee).

Det var den uppdateringen, jag återkommer så fort vi har lägenhet!

Hade!




RSS 2.0