Stockholm

Idag kom jag och Joel hem från sthlm.

Vi kom dit i lördags, åkte med Johan dit. På kvällen gick jag, Joel, Jacob, Johan och någon kompis till honom, på Mike Snow. Hade tur som kom, då det visade sig att det var 20, vi löste det lätt..

På lördagen åkte jag och Joel ut till en av förorterna i Stockholm, Högdalen. För att besöka Salong Betong. Det var ett par långa fem timmar men det blev riktigt snyggt!

Det var meningen att jag och Joel skulle bege oss hem efter det, men eftersom att Sj inte alltid är det bästa, så låg sidan nere när vi skulle beställa biljetter.. Så efter många om och men fick vi tag på två stycken kl 06.10 söndag morgon. Så det var inget annat att göra än att försöka fördriva tiden med att göra något annat, gå på bio. Vi gick på Luftslottet som sprängdes. Den var riktigt bra, men lite för lång kanske.

Tyvärr fick jag inte så många bilder eftersom vår kamera inte hade minneskort! men några blev det iallafall.

Jag och Jacob på Mike Snow



Mike Snow


Salong Betong



i skolan

kom precis till skolan. Jag och Rebecca sitter och tränar lite på vår redovisning om kolhydrater, det går sådär när Rebecca sitter och målar naglarna och upprepar frasen life is like a box of chocolate av någon anledning.

Har kollat på Sunes jul dom senaste dagarna och jag måste säga att ingen annan julkalender slår detta. Det hör liksom julen att iallafall kolla en gång på den julkalendern, även fast man kan de flesta replikerna.

 Sune, nutid!

psyk-bryt

Jag är så stressad att jag går under snart. Det är så typiskt mig att skjuta upp allt till sista sekunden!
Imorgon ska jag ha ett danspass, har suttit och skissat färdigt på det sista nu. Det blir nog bra.
Skrev också klart mitt tal till imorgon, ska vara fem minuter långt, jag tror jag får prata långsamt..

Känner ändå en stress fast jag är färdig. Ska kunna uppträda med sex olika danser på uppvisningen nästa helg, det känns sådär kan jag säga.



ytligt men vackert

Victoria Secret´s fashion show 2009/2010






tisdag kväll.. inte riktigt helg

Den här dagen har jag varit duktigt.

Gått i skolan till klockan två, gått hem och pluggat och läst lite teori. För att sedan dra till körskolan och sen hem och plugga igen, och nu ska jag iväg och dansa. Sen blir det väl lite plugg igen. 

När det är så mycket kan det vara skönt att pausa lite och kolla på lite gamla bilder på datorn, få upp lite minnen. Det jag saknar mest nu, känner jag, är sommaren. Den innehöll mest jobb dock, men de få gångerna jag var ledig såg jag iallafall till att göra något. 

 
 Jobbet




 
Jag och min syster i sommras

God morgon

Skönt med lite sovmorgon idag. 

Igår var jag på New moon.. den var inte vad jag hade tänkt mig! Första filmen var så mycket bättre. Men nu har man sett den och det var ju nästan ett måste.

Har så mycket att göra nu, pedagogiskt ledarskap: en uppsats på ungefär sju sidor, egen lektion i dans. EngelskaC ett tal på fem minuter om en hjälte eller hjältinna.. Har inte riktigt tid känns det som men som alltid när det är stressigt och mycket, så måste man helt enkelt ta sig tid. 

  

Oprah

Som alla kanske redan har hört slutar Oprah med sin välkända talkshow...

kan inte säga att jag bryr mig precis. I hennes tal där hon berättar att hon slutar, så säger hon att hon tillhör i stort sett alla familjer i världen. Barn har växt upp med henne o.s.v. Klart att i nästan alla vet vem hon är men jag tror nog inte att alla älskar henne. Hur som helst hon är en av världens största TV- ikoner och nu ska hon sluta. Många i "staterna" tycker säkert att det är jätte hemskt, men Oprah är inte Michael Jackson.



Söndaaag

Igår var det lugnt, kollade på sunes jul hela kvällen och bara mööös.

Idag vakande jag vid halv tre, käkade mat och följde med Joel till studion. Ikväll blir det film hos familjen Briné, inglorious bastards blir det. Den är verkligen sevärd för dom som inte sett den. Filmen leker med historien på ett mycket bra sätt!

Idag blev det ett tillskott i släkten. Harry min nya lilla kusin!

Sådär, en kort sammanfattning på slutet av helgen. Tack för mig.

 
Inglorious bastards.

den är gul men det är blandat med blooooood

Sitter hemma och tar igen mig från gårdagen. Började kvällen med att fira min kära granne rasmus, det var mycket trevligt. Sen bar det av till en hemlig destination. Idag blir det en mycket lugn kväll, kanske följer med Joel lite till studion och bara slappar.

Jag har skrattat mycket idag, solen var framme och jag kände mig lycklig! man ska ta vara på dom dagarna.




Sooooooova

Vaknade nu.

Självklart försov man sig när Mette sover hos mig! I natt pratade jag i sömnen, jag hade trummat på Mettes arm och sagt: jag trode du var uppe och gick, så jag skulle bara kolla att det var du.

Nu sitter vi och dricker lite kaffe och ska snart ta oss till skolan. 
Idag är det naturkunskapsprov och jag känner mig hyffsat beredd så jag hoppas att det går bra. Atomer och Joner är ju inte det roligaste.

 Mette & Alexandra

Om man är positivt lagd, lever man längre!

Det finns nämligen undersökningar som pekar mot att optimister lever i stort sett 7,4 år längre än pessimister.
Klart man inte alltid kan vara glad men vissa smågrejer finns det absolut ingen anledning till att sura över. Jag tror att tjejer är bäst på det där. Förstora upp saker, vara sur på någon kanske lite för länge o.s.v. Jag gör allt för att inte bli sådär tjejsur. Men jag lyckas inte alltid. Jag tror det viktigaste är att tänka efter iallafalll två eller tre gånger innan man bestämmer sig för att sura ner sig. Så tänk positivt, det kunde vara värre! och kom ihåg, ett gott skatt förlänger livet! tack för mig.







Sofistikerad

ny låt uppe på www.myspace.com/joelmartinsson

ladda ner den här: Joel är inte sofistikerad

http://www.zshare.net/audio/6860802159d4a490/

mycket nöje, gott folk..


/jm





Luv-dag


Nationella provet gick bra tror jag. Det är skönt att ha det gjort.
Som simon sa: idag är det en luv-dag. Man vill bara ha på sig en stor gosig tröja med luva och va lite i sin egna värld. När man kollar ut genom fönstret är det regn, regn, regn och åter regn. Man vill liksom bara sova. Men jag försöker istället sysselsätta mig med grejer. Plugga lite naturvetenskap inför provet på fredag och kolla runt lite på nätet. Igår lyssnade jag på Beyonce och Lady GaGas låt. Den var inte bra! Men jag älskar videon.















Svenska Nationella, 08.00- 13.00

Just nu sitter jag på toa med datorn och gör en sista koll på hur referat ska skrivas, får inte spilla någon tid.
Idag har vi ett Nationellt prov i svenska från klockan 08.00-13.00. Då gäller det att vara beredd! Laddar upp med gröt idag fast jag inte alls brukar äta någon frukost. Allt för att få full koncentration. Så önska mig lycka till nu, tack för mig!

 
Relationer och starka band

Jobbig dag

Det har varit en hektisk dag och den är inte slut än. Först skolan som som vanligt gav mera läxor och prov. Sen körskolan och teorikurs. Kom precis hem nu för ett ombyte och ska snart iväg till dansskolan.
När jag kommer hem blir det att läsa igenom ett tjockt svenskahäfte som förberedan till det nationella provet imorgon, 6 timmar långt kommer det bli! Ser verkligen fram emot detta då alla andra har A-dag imorgon. Jippie


it's a fucking goat






Jag är inte mycket för dataspel och fattar egentligen ingenting med den här filmen men början av den här filmen är sjukt rolig. För det första pratar svensken sjukt efterbliven engelska. Det roligaste är just när han ser geten sen är filmen inte rolig längre.. såklart.

tidig morgon

Idag var det en sån där dag man bara vill ligga kvar i sängen

Men nej, går icke. Just nu sitter jag och väntar på julia så att vi kan göra en sista genomgång på vår svenskaredovisning om renässansen, himlans kul. Man kan säga att renässansen var som vår världs tonårstid . Människor började utforska, se med andra ögon och viljan till utbildning var stor, det var en ljus tid efter den mörka medeltiden! men det skiter väl ni i som läser det här.

Något helt annat.
Övningskörde i går och pluggade lite teori, jag känner att det går bra just nu och det känns skönt. Blir ju lite mer pushande att just ta körkort så fort som möjligt, vilken frihet!





Färger gör vardagen lite gladare

Det är så sjukt trist i Sverige den här årstiden, grått, mörkt, regnigt och kallt. Inte konstigt att just så många i norden är deprimerade. Varannan kvinna och var fjärde man drabbas någon gång i livet av just depression. Siffran är också högre i norden. Därför tror jag det är viktigt att inte heller stänga in sig i mörka rum utan ta vara på de få gånger solen tittar fram den här årstiden. Jag gillar att klä mig färgglatt och det är kanske också något man kan trösta sig med när mörkret faller! keep your mood up! kyss



Road to Zion


små panik



Det är så sjukt mycket att göra nu.

Det är en massa i skolan, så mycket att liksom inte ens kan göra någon sorts planering + att uppepå det har jag mitt körkort att ta. Vet inte vart jag ska börja. Det är lite för mycket för mig att hantera känner jag. Helst vill jag bara ligga i min säng i några veckor och hoppas på att allt ska försvinna!



 

psykbrott på G


dra åt pipsvängen

Tror att jag har någon sorts underliggande ilska

vaknade på helt fel sida i morse, innan dess hade jag slått till joel med knytnäven i sömnen.
Gick och surade åt ingenting under hela förmiddagen. Måste vara pms eller någonting känner inte riktigt igen mig själv!
Nu känns det bättre dock .
Sitter just nu och känner mig ganska uttråkad, väntar på att Joel ska komma hem. Har blivit en väldigt lugn helg, igår var jag, Joel, Josse och Anna på hockey, efter det somnade jag redan vid elva tiden. Vaknade imorse som sagt med världens ilska mot allt och alla och känner inte riktigt för att göra något ansträngande ikväll. Jag och Joel hade tänkt beställa lite kinamat och sedan kolla på Paranormal Activity.
Godkväll


Bad ass

hemma

Är just hemkommen från Göteborg blev mest shopping för min del

När vi kom till mässan var det ungefär tio olika högskolor som i stort sätt slängde broschyrer på oss, kändes lite mer som att allt handlade om försäljning och påtvingning istället för att informera, kändes lite så där. Så jag hängde mest hos försvaret och gjorde ett test på om vad har vad som krävs. Skulle allt hänga på den där jävla maskinen så skulle jag abslolut inte få göra lumpen skitmaskin.. så jag och josse tillbringade ungefär en halvtimma på den mässan, vi tog oss mot centrum istället för lite stress shopping. Hittade något klänningliknande och ett par tights! kändes bra och slösa lite på mitt gigantiska studiebidrag som jag egentligen inte har kvar (fick nalla på sparkontot) men jag har såpass bra disciplin att jag för tillbaka dom pengarna när nästa studiebidrag kommer. Det har blivit en liten ond cirkel det där när alla pengar går in på sparkontot direkt när de kommer. Snälla någon jag behöver ett jobb tack!

Nu ska jag göra något vettigt! hejs



Göteborg

Nu bär det av till Göteborg och framtidsmässa som det kallas. Jag tänker mig typ en stor tidsmaskin som alla får åka i, men jag tor inte att så är fallet. Får se om man snappar upp något och kanske kan bestämma sig för vad man ska bli när man är stor! soo loong

Rihanna

jag kan inte bestämma mig ifall den är bra eller dålig..







men snygg är hon iallafall det går inte att komma ifrån!



kläder är inte allt

om man kollar omkring på en massa olika bloggar handlar det mesta om kläder, vad som är inne, vad som är ute, vad man bör klä sig i för att just inte vara ute.. osv. Många tycker det är kul att just vara "inne" men om jag får säga det själv så är dom där jävla kavajerna inte så snygga, eller det nya om att du ska ha kedjor på i princip allt till om med på huvudet för att någon kom på att de är snyggt eller att en inne bloggare började med just detta. Jag klandrar absolut inte dom som klär sig efter detta vissa är mycket snygga i just dom där kläderna men det är inget som jag skulle ta på mig. Jag får höra mycket negativt om hur jag klär mig just för att jag inte "passar in" eller vissa som säger: du skulle vara så sjukt snygg om du klädde dig på det där viset (alltså kavajer osv.) Men nej, jag trivs inte i dom kläderna tro mig, jag praktiserade på dressman för ett tag sedan när man vad tvungen att klä sig "stilrent"- svart, stövlar, kavajer. Jag vantrivdes något så otroligt, det var inte jag. Även om kläder inte är allt så visar det en del på din personlighet.

I fredags var jag på fest och fick höra något som jag tyckte till viss del var ganska stötande. En kille kommer fram till mig och vi börjar snacka, efter ett tag säger han : shit, du var ju ganska smart och trevligt ju, jag trodde bara du var den där tjejen som söker uppmärksamhet genom dina kläder. Liksom jaha tack så mycket! så det är de dom flesta tänker när dom ser mig; jag söker uppmärksamhet, nej så är det inte men jag gillar att få respons på vad jag har på mig. Jag har även hört positivt om det och de gör mig bara glad och det negativa försöker jag borsta bort för mina kläder är ändå en del av mig.

Jag bor i en liten stad där endast normen är helt accepterad. Klä dig som alla andra försök inte sticka ut för att vara något, fall bara in i normen så är vi tysta!

allt det där skiter jag i jag klär mig i vad jag vill, säg vad ni vill för jag kommer aldrig att ändra mig för att någon släpper en kommentar! tack för mig..



"Bananer i pjamas dräkten"




tandkött

trött

mörkret lägger mig i koma.

igår somnade jag och joel vid åtta, halv nio tiden, jag vaknade nu klockan ett. Jag är fortfarande trött. För mycket sömn verkar göra att man blir tröttare så jag har liksom fastnat i en ond cirkel. Men just nu har jag varit duktig och städat huset och väntar på nybryggt kaffe, vad gör man inte för att hålla sig vaken i dessa mörka tider!
Skitsverige kallt, mörkt och deppiga människor.


dagbok- 12/4- 2001



Hej dagboken vi har varit i fjällen nu det var jätte roligt fast det var svårt i början.
sophia är jätte dum ja sophia och karin rättare sakt sophia har sovit över hos karinröv minst 5 gåger och karinröv har sovit över och varit med sophiakiss 10 gåger och jag var inte bjuden på sophiakiss och karinrövs filmkväll dom hadde så jag hatar sophia och karin

ps. jag är så lessen över att jag och sophia inte kan vara kompisar lengre.


 haha, vad smågrejer kunde bli stora på den tiden och vad elaka tjejer var mot varandra. När man inte vill vara med någon så ljög man och sa att man skulle göra något annat och en kompis blev utfryst och av någon anledning var det mest jag!  jag måste ha varit jätte jobbig.

 


tisdag grymt

idag var det ännu en sån där dag man bara ville ligga kvar i sängen, ibland önskar man att man fick en släng av svininfluensa, slippa skolan lite. Nej skämt och sido, men den stora frågan just nu är om man ska vaccinera sig eller inte. Jag ska inte göra det, jag menar vaccinet "testas" fortfarande och jag tror inte de är så bra att ta en massa vaccin bara för att man är rädd för något som till mesta del är uppblåst av media. Jag säger inte att jag tror att svininfluensan är helt ofarlig men jag tror inte att de är något jag kommer att dö av om jag skulle råka smittas. Jag tillhör ingen riskgrupp och är inte speciellt rädd, men hela tiden kommer alla dom här löpsedlarna om ungdomar/barn som dör eller hamnar i respirator, det senaste idag är den fjortonåriga pojken som inte tillhör en riskgrupp. Man kan ju tror att man blir mer rädd men vem har egentligen tid att gå runt och oroa sig för svininfluensan. Jag står nog ändå kvar vid att inte ta vaccinet, folk har ju blivit sjuka av det med tydligen så vad ska man göra, hoppas på det bästa och försöka att läsa lite mella raderna när media blåser upp.


mette är ett barngeni

nu har jag och mette en liten myskväll med pizza som mette vill ringa och beställa med meningen: hej det är mette, jag skulle vilja boka en pizza. Vi fortsatte kvällen med kortspel och barngeni där mette fick frågan: vem ledde israeliterna ur öknen? varpå mette svarar: Obama.


metteflätt

humor





Väntar på mette och fördriver tiden med lite humor!

Ett stycke gästinlägg.

Vilken tur att jag kan alex lösenord så jag kunde ta mig in här. Väntar på att klockan ska bli fyra så jag kan traska hem till henne på en koppkaffe och lite babbel. Man gör det till ett litet fik där efter plugget, så mysigt sah. Billigt och bra. Tur att man har en ipod och en dator i såna här lägen som hjälper mig att fördriva tiden litegranna.

Tack för mig. / Mette.

Ångest måndagen


Helgen blev hyffsat lugn, fredags blev det hemmafest hos david strömberg. Det var trevligt men som vanligt dog festen ut när alla drog till stadt, för att kompisarna var där eller det är ju faktiskt fredag eller vilken bortförlklaringt konstigt nog många ändå var tvugna att ha. Lördag blev lugn jag och joel tittade förbi oliva och agerade fyllechaffis och drog sedan hem och kollade på band of brothers, en sjukt bra serie som handlar och andra världskriget och man känner verkligen med dom som blev tvungade eller kännde sig manade att riskera sina liv i ett helt sjukt krig. Söndag var så lugn den kunde bli med film, mat och sömn.

Men så vaknar man idag och känner en sjuk ångest för att behöva gå till skolan eller jobbet.
Det är konstigt det där, hur vi mesta tiden av våra liv ska jobba och tjäna pengar för att få ett drägligt liv för att sedan bli gamal och pensionär och knappt inte ha några pengar kvar. Först skolan där man hela tiden känner en press för att få så bra betyg som möjligt för att kunna få ett så bra jobb som möjligt, är inte föräldrarna nöjda med sina egna jobb kommer pressen att bli större på deras barn, jag menar om dom pluggar riktigt, riktigt mycket kanske dom kan bli läkare eller något annat välbetalt status jobb vare sig man vill eller inte. Det är sjukt det där, men det värsta är dom där som vet att dom fastnat, att dom inte trivs med sitt jobb, har inte riktigt varit ute i världen och bor i den lilla staden de en gång föddes i, dom människorna finns och de flesta av dom kan sitta och ha ångest över det, men är för rädda för att bryta upp från något som är hyfsat ok och tjänar hyfsat mycket pengar, man vågar inte ta några risker, tänk om man inte lyckas, vad ska alla andra säga?
Som joel sa: frihet är inte att ta sig till jobbet varje morgon bland morgontrötta människor för att sedan ta sig hem bland eftermiddags sura, sen kunna komma till affären för att välja mellan tio olika märken av samma vara. frihet är en sinnestämmning, inget annat..

Nej, känner man att man fastnad GÖR NÅGOT. Det här är egentligen ingenting jag borde sitta och tänka på jag menar jag går ju faktiskt fortfarande i skolan och har den pressen på mig. Men snart kommer studenten och vad ska jag göra sen? komma ut i en arbetslöshet där fazer är ett framsteg. Nej det löser sig nog till det bästa och jag vet att jag är kapabel till och att också göra det mesta för att inte hamna där. Tack för mig.




Adidas

är ett tyskt varumärke..

Adidas är ett av världens största märken inom sportklädesindustrin och finns över hela världen. Efter kriget beslagtog den amerikanska armén fabriken. Dassler fick i uppdrag att tillverka skridskor. 1947 upphörde den amerikanska arméns styre över företaget och i samma veva beslutade bröderna Rudi och Adi Dassler att gå skilda vägar. Adidas grundades av Adi Dassler 1949 och har idag produkter inom nästan alla idrotter - huvudinriktningen är fotboll där företaget länge var dominerade och fortfarande tillhör de stora. Firmanamnet kommer från Adi Dassler som helt enkelt tog de tre första bokstäverna i sitt för- och efternamn och satte ihop dem till Adidas. 1952 var Adidas med vid de olympiska spelen i Helsingfors.
 
Jag tycker utan tvekan att Adidas är en av de snyggaste märkena. Missförstå mig inte och tro att jag skulle kunna köpa kläder endast för det är adidas, jag gillar stilen. Snart kommmer jag också att tatuera in själva adidas blomman på underarmen. klart slut.




fredag den dagen

den dagen man har tre alternativ..

Hemmafest, stadt, eller ta det lugnt.

för mig finns det bara två: hemmafest eller ta det lugnt. Stadt är ett ställe där man SUPER, dansar och blir aldeles för full, samma människor, samma fylla. Vissa i den här staden har i stort sett VIP kort på lidköpings käraste plats. Utan att nämna namn.

Jag säger inte att jag aldrig vistats där men jag menar de börjar när man är 16-17 år då man använder falskleg och allt är jätte skoj. Sen fyller man arton har kul några gånger tills man märker att allt bara blir dejavu varenda gång man är där. Nej jag trivs bättre på en avslappnad hemmafest med människor man tycker om och som man vet inte kommer snacka eller ogilla. Den här staden är så liten att minsta lilla grej blir stor, folk är uttråkade och behöver lite snack för att känna sig lite bara lite bättre än den där andra tjejen, som faktiskt låg med den där killen förra veckan eller som faktiskt köper alla sina kläder på HM eller vad de nu kan vara för viktigt man känner för att ta upp. Jag klankar inte ner på dom som faktiskt tycker det är kul på stadt, smaken är som baken delad. Men jag har nu kommit på att det är inget för mig och i den här staden blir jag inte långvarig. Dyker jag upp på stadt någon gång, inte helt omöjligt, ja då har jag säkert en bra förklaring!

tack för mig, ikväll blir det nog en hemmafest!




fredag morgon

bestämnde mig för att sova lite extra idag..
det gjorde joel också, han ligger kvar och sover nu, skulle väcka honom men nu har jag gett upp.

Börjar i stället med min morgonrutin, dricka kaffe samtidigt som jag kollar nyhetsmorgon, läser NLT och kollar aftonbladet på internet. Hade Alfons pappa varit här hade han sagt "var sak har sin plats" och "en sak i taget".

Något som fångade min blick i dag var massakern i en militärbas i Texas. Det var majoren Malik Nadal Hasan som inte ville bli skickad till Afganistan och istället började skjuta vilt omkring sig och sköt ihjäl 12 människor.
– Det här är ett fasansfullt och tragiskt våldsutbrott, sa president Obama
Det är ju tur att han tycker det, man kanske ska sluta skicka folk till mellanösten för att kriga när ingen egentligen vet vad USA gör kvar där, bekämpa terrorism?  
Nu gissar jag på att det bara kommer ta några dagar innan man börjar misstänka att de var ett terrordåd, Malik var nämligen muslim.. Malik var även utbildad psykiater, det visar ju ganska bra på vad krig gör för människan.


Dagbok- 12/12 2001

Hittade min gamla dagbok ifrån när jag var 10 år, stavning var jag mycket bra på.


Kära dagbok
det var väldigt lenge sen jag skrev men jag har ju inte tid jaja nu skriver jag iallafall. och sen dess har det bara varit skit Anton W har gjort slut men det kvittar jag vill ändå inte vara ihop med den där elefanten och näspetaren så jag hade ändå tengt och göra slut men nu är de bara 2 väckor kvar till jul! jag lengtar så feresten så ser jag på julkalendern och så var jag på kalas i dag hos kim och åt en halv pizza och masor av cips och godis så jag svimar så fort jag ser mat hejs svejs mathejs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



det är jätte kul att läsa en dagbok och undra hur man egentligen tänkte när man skrev som man gjorde och minnen dyker upp. Som jag skrev då för 8 år sedan att jag gjort slut med anton w så dyker direkt minnen upp, det var anton w som ringde till en annan klasskompis- anton j. Anton J ringde i sin tur till min bästa kompis sofia som sedan ringde till mig och sa att han ville göra slut, ja det var andra tider det!

Nu ser man ju lite mer fördelar om att just ha en blogg då det funkar nästan som en dagbok, jag kommer att kunna kolla tillbaka och se vad jag skrev år innan!


10-11 år och skulle uppträda med spicegirls





Beware of PMS

Det handlar om PMS.

Varken läkare eller allmänheten tog förr PMS (premenstruellt syndrom) på allvar, men idag är det allmänt accepterat av läkarvetenskapen riktigt tilstånd. Den exakta orsaken till PMS är ännu inte känd. Man brukade säga att det berodde på hormonell obalans, men kan bero på annat också!

PMS uppstår inte nödvändigtvis varje månad. En del kvinnor är symptomfria under en eller flera månader för att sedan drabbas igen.

Sypmtom:
• Oro
• Irritabilitet
• En känsla av att "inte ha kontroll"
• Gråtmildhet
• Depression
• Glömskhet
• Utmattning
• Aggression eller ilska
• Panikångest
• Förändringar i sömnrytm, sexlust och aptit.


Så ibland blir man väldigt, väldigt arg och lättretad! vi tjejer får faktiskt vara det för det är inget vi kan hjälpa, men jag tror att många inte vet att det även finns en sorts manlig PMS. Eftersom att det troligtvis handlar om hormoner och hormonförändringar så är det också något som män har, var tredje månad har också killarna något att skylla på om de är extra lättretliga, för de utsöndrar nämnligen mer av det manliga hormonet testosteron. Vi tjejer och killar är inte så olika som vi tror!

den här månaden tror jag att jag och min pojkvän har matchat in våra PMS då vi igår helst ville döda varandra, tack för mig!










trying to find a balance


Jag föll för mainstream!

Eller jag menar..

jag har tänkt och övervägt att jag också ska starta en blogg. Jag söker inte rekordmånga läsare och om någon skulle ha intresse för mitt sjukt händelserika liv så skulle det vara kul..

Jag ser den här bloggen mer som ett sätt att dokumentera mitt eget liv för egen skull och förhoppningsvis kommer också mina barn, barn-barn kunna läsa om detta många år framöver mer som en rolig grej, filmkameran är död.




min syster till höger har ingen haka.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0